Hírlevelek
Regisztráció
Orvosok a hálón
Orvosok
Dr. Tóth Marianna
Kérdezzen!
Dr. Tóth Marianna
Komárom-Esztergom

23265
Tisztelt Doktor!

Nekem már másfél éve vannak szédüléses panaszaim. Gyakran jön rám olyan rohamszerű szédülés ami órákig eltart és inkább forgó jellegű és szédülés alatt olyan mintha szemtekergésem lenne mert ide-oda ugrik a kép elöttem, inkább vízszintesen és közben forgó érzést érzek. Már vizsgáltak ideggyógyászaton többször is, laboron, voltam koponya CT-n, EEG-n, kardiológián, fülészeten, szemészeten, látótérvizsgálaton, nyaki carotis UH-n, és most voltam két hete teljes koponya MR-n kontrasztanyaggal kiegészítve MR-angiográfiával együtt mivel panaszaim nem múlnak és előfordult, hogy kitágult mindkét pupillám egy időre de reagált fényre majd helyre állt.,de ez a vizsgálat is rendben, teljesen negatív lett, az erek is rendben. Voltam otoneurológián is, de ott sem találtak szervi bajt, ingerelték a fülem hideg vízzel de nem láttak eltérést egyik fülemnél sem. Szedek betasercet de nem használ, betasercet szedek 24mg-osat. Most már teljesen kétségbe vagyok esve, mert naponta jönnek rám ilyen rohamok, a vérnyomásoms is rendben. Hallásom is jó, nincs fülzúgásom sem. Mit tegyek, hová menjek? Nagyon erős ez a szédülés le kell feküdnöm és van ,hogy egész éjjel tart, meg ágyban megfordulásnál is jelentkezik. Mi lehet a bajom? Lehet valami agyideg a pupilla tágulat miatt, bár az 2-3szor fordult elő. Vagy ezt MR kimutatta volna, vagy Menier betegség? Kérem,ha tud adni valami tanácsot,hogy mi lehet ez, nagyon megköszönném. Annyi bajom van, hogy meszesek a csigolyáim, de ez a szédülés nem csak fejmozdításra jelentkezik.Csak betaserc 24mgosat szedek de nem használ semmit, de nem értem miért nem használ? Nagyon köszönöm válaszát! És Boldog Új Évet Kívánok!
Tisztelettel: Mónika, 25 éves lány
Kedves Mónika!

A panaszok jellege az egyensúlyérzés perifériás központjának (belsőfül) érintettségére utal, melyet fiatal korban leggyakrabban otolith (labirintuskő)okoz, ez az un. benignus positionalis vertigo (BPV sy). Egyéb ok pl. nyaki gerincproblémával (pl. porckorongbetegség) kapcsolatba hozható keringészavar, esetleg belsőfül vizenyő (Meniére syndroma) kevésbé valószínű.
Érdemes lenne az otoneurológiai vizsgálatot megismételni spec. otoneurológus szakemberrel, panaszok idején (pl. Dr. Szirmai Ágnes (elérhetőséget lásd interneten), ill. a terápiát kiegészíteni keringésjavító (pl. Memoril vagy Nootropil ) és szorongásoldó készítménnyel. Amennyiben BPV syndroma igazolódik spec. tornagyakorlatok segithetnek.

Üdvözlettel: Tóth Marianna

Összesen: 1 oldal
1


Bemutatkozás      Rendelő      Kérdezzen!

Dr. Tóth Marianna

neurológia
toth.marianna.dr@gmail.com

Szponzorált hirdetések